Virhe oppilas- tai opettajaohjelmissa “Can’t read TCP/IP settings”

Ohjelman asennusvaiheessa on kohta, jossa sen täytyy kirjata tiedot verkkoasetuksista oppilas- ja opettajakansioihin erikseen eurotalk.ini- ja teacher.ini tiedostoihin. Jos nämä tiedot puuttuvat, ohjelmat ilmoittavat kyseisestä virheestä.

Suurin todennäköisyys tähän virheeseen on lupaongelma asennusvaiheessa - asennusohjelma tarvitsee kirjoitusluvan oppilas- ja opettajakansioihin, mikäli sillä ei ole sitä, saattaa tämä virheilmoitus ilmestyä. Tässä tapauksessa on parasta toimia seuraavasti:

1. Poista EuroTalk Network Manager ohjauspaneelista. Älä merkitse mitään vaihtoehtoja jaettujen kansioiden, tiedostojen tai sivujen informaation poistamisesta, ellet todella halua poistaa niitä!
  2. Tarkista, että oppilas- ja opettajakansiot ovat kirjoitusluvallisia (luvan voi muuttaa myöhemmin).
  3. Asenna- ja käynnistä ohjelma uudelleen.

Vaihtoehtoisesti voit yrittää korjata ongelman poistamatta ohjelmaa:

1. Muuta oppilas- ja opettajakansiot hetkellisesti kirjoitusluvallisiksi.
  2. Valitse ohjelmasta, “Project / Options”, ja sitten “Directories” välilehti.
  3. Tarkista että oppilas- ja opettajakansiot ovat oikeassa osoitteessa - mikäli näin ei ole, laita ne niille kuuluviin paikkoihin ja valitse OK.
  4. Vaihtoehtoisesti, laita oppilas ja opettaja kansiot väliaikaiseen sijaintiin ja klikkaa OK. Avaa “Options dialog” uudelleen ja laita kansiot takaisin, minne ne kuuluvat. Tämän pitäisi elvyttää puuttuneet tiedostot!