Virhe oppilas- tai opettajaohjelmissa “Cannot connect to port"

Tämä viesti tarkoittaa, ettei EuroTalk oppilas- tai opettajaohjelma pysty yhdistyä ohjelmaan - joko siksi, että “service (yhteys)” ei ole käynnissä, tai yhteys on evätty palomuurilla.

Selvittääksesi, toimiiko palvelu, toimi seuraavasti:

1. Selaa Language Lab kansiota sieltä, minne asensit sen ja käynnistä “ControlService.exe” - tämä näyttää, jos yhteys on asennettu ja käynnistetty.
  2. Mikäli tämä ei ratkaissut ongelmaa, kokeile asentaa yhteys (jos tarpeellista) ja paina “Start”-nappia.

Jos yhteys ON asennettu ja käynnissä, mutta oppilas- ja opettajaohjelmat eivät silti toimi, viittaa se ongelmiin palomuurin kanssa. Lisätietoa saat “Firewall settings”:stä löytyvästä ohjelman aputiedostosta.

Viimeinen mahdollinen (mutta epätavallinen) syy tähän ongelmaan on, että olet asennusvaiheessa määrittänyt ja nimennyt isännän ja jostain syystä verkkosi epäonnistuu tunnistamaan tämän. Selvittääksesi, johtuuko ongelma tästä, käynnistä EuroTalk Network Manager ohjelma palvelimelta, valitse “Network Manager Options” sitten “Settings”, ja kokeile vaihtaa isäntänimi IP-osoitteeksi “esim. jos isäntänimi on “SERVER1” vaihda se “192.268.0.199” käyttämällä yhdistelmälaatikkoa).