Ik krijg de foutmelding "Sound Open Failed - device ID out of range".

Deze foutmelding wordt meestal veroorzaakt door een mislukt installatie of het ontbreken van de driver van de geluidskaart. U zult deze opnieuw moeten installeren.

Als u een installatie CD heeft van de geluidskaart, kunt u deze gebruiken om de driver opnieuw te installeren. Als u deze CD niet heeft, zult u uit moeten zoeken welke driver u nodig heeft.

Om dit uit te zoeken, klikt u op Start. Vervolgens klikt u met de rechtermuisknop op ‘Deze computer’ en selecteert u ‘Eigenschappen’. Selecteer de tab ‘Hardware’ en klik op ‘Apparaatbeheer’.

Voor Windows Vista gaat dit als volgt. U klikt op Start. Vervolgens klikt u met de rechtermuisknop op ‘Computer’ en selecteert u ‘Eigenschappen’. Vervolgens klikt u op ‘Apparaatbeheer’.

Een missende of verkeerde driver is gemarkeerd met een groot geel vraagteken. U kunt vervolgens door met de rechtermuisknop op de desbetreffende driver te klikken, kiezen voor eigenschappen om de fabrikant van het apparaat te vinden.