Ik kan mijn opgenomen stem niet horen bij het opnieuw afspelen

Controleer eerst of de luidsprekers en microfoon goed werken met de Windows Sound Recorder (Start -> Alle Programma’s -> Accessoires -> Entertainment -> Geluidsrecorder). Als u niet kunt opnemen, dan is de microfoon misschien defect. Iets anders dat u kunt nagaan is het volume van de computer.

Doe als volgt: Klik Start, kies vervolgens Alle Programma’s - Accessoires - Entertainment - Volumebeheer. Bij Volumebeheer, kies Opties - Eigenschappen. Selecteer Playback en ga na of de volgende keuzevakjes zijn aangevinkt:

Volumebeheer Wave SW Synth CD Player Line In Master Volume PC Speaker

Kies Opname. Ga na of de volgende keuzevakjes zijn aangevinkt:

Ingaande lijn Microfoon

Klik op de OK-knop als je klaar bent. Probeer opnieuw de Windows Geluidsrecorder om te zien of de instellingen werken.

Als het werkt, betekent dit dat de instellingen in orde zijn en dat de opnames op onze software zouden moeten werken en dat u naar de opgenomen stem zou moeten kunnen luisteren.

Start het Volume Controle Paneel door te dubbelklikken op het Volume icoon rechtsonder in de Taakbalk, of via ‘Geluid’ in het Programma overzicht.

Kies Opties/Geavanceerd en vink het aan. Ga na of de microfoon ingang is aangevinkt (geselecteerd) en zet de volumeschuif van de microfoon op het maximum. Selecteer Geavanceerd en ga na of er een vinkje staat bij hetgeen dat er uit kan zien als volgt:

Microphone Gain Control Microphone Extra Gain Input AGC

Indien gevonden, vink het aan indien nodig. Sluit geavanceerd en vervolgens het controle paneel.